16 Ekim 2012 Salı


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,yazılı bir önerge verdi

ŞAFAK, DÜNDARLIDAKİ SUSUZLUĞUN PEŞİNİ BIRAKMIYOR…..

Niğde, Merkeze bağlı Dündarlı Kasabasında, Dündarlı Belediyesi’nin MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı, vatandaş susuzlukla mücadele etmeye devam ediyor.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yazılı bir önergeyle, Dündarlı halkını mağdur eden Dündarlı Belediye Başkanı hakkında işlem yapılıp, yapılmayacağını sordu.

Şafak, önergesinde; 5.000 bin nüfuslu, Dündarlı Kasabası’nın içme ve kullanma su ihtiyacının karşılandığı, su pompasının, Dündarlı Belediyesi’nin, MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı, 40 gündür sularının kesik olduğuna vurgu yaptı.

MERKEPLERLE, KOVALARLA SU TAŞIMA

CHP’li Şafak, Şahin’e, “ Belde halkının ilkel koşullarla, merkeplerle, kovalarla ve bin bir zahmetle gayri insani şartlarla su ihtiyacını karşılamak zorunda bırakıldığından” söz ederek, önergesinde bu duruma ayrıntılı şekilde yer verdi.

BELEDİYE BAŞKANINA İŞLEM YAPILACAK MI???

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “ Dündarlı belde halkını 21. Yüzyılda mağdur eden, ilkel koşullarla yaşamaya mecbur bırakan bir Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun, cezasız bırakılmamalı. Eğer bu işi yapamıyorsan o koltukta oturmayacaksın” dedi.

CHP’li Şafak, İçişleri Bakanı’na, Dündarlı Belediye Başkanlığı hakkında bir inceleme yapılıp yapılmayacağını sorarken, İçişleri Bakanlığı tarafından, Dündarlı Belediyesi’ne, 2004 yılından bugüne kadar kaç defa denetim yapıldığını da sorularına ekledi.

Şafak, Dündarlı Belediye Başkanı’nın, MEDAŞ’a olan borcun ödenmemesinde kişisel ve yanlış yönetim uyguladığının, halk tarafından iddia edildiğini, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak bir soruşturmadan sonra bu iddiaları ortadan kaldıracak, halkın içini rahatlatacak ne tür bir açıklama yapılacağını da sordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder