16 Ekim 2012 Salı


İL MÜDÜRÜ BİLHAN'DAN DÜNYA GIDA GÜNÜ AÇIKLAMASI
 Niğde İl Müdürü Nizamettin Bilhan Türkiye’de bu yıl 32. Kez kutlanacak olan Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
İl Müdürü Bilhan yayınladığı mesajda “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945’te Kanada’da kurulmuş ve merkezi 1951 yılında Roma’ya nakledilmiştir. Türkiye ise bu örgüte 9 Haziran 1947 tarihindüye olmuştur. Ayrıca örgütün Türkiye temsilciliği de vardır. 16 Ekim Dünya Gıda Günü ülkemizde bu yıl 32. defa kutlanmaktadır.
Dünya Gıda Günü’nün amacı; dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, duyarlı olunmasını sağlamak, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin arttırılmasına dikkat çekmektir. Bu yıl Uluslararası Kooperatifler Yılı olması nedeniyle Dünya Gıda Gününün teması Tarım Kooperatifleri Dünyayı Beslemenin Anahtarı olmuştur. FAO’nun en önemli görevleri arasında Dünyada açlıkla mücadele ve sürdürülebilir gıda temini yer almaktadır. Halen dünyada yaklaşık 900 milyon insan açlık çekmekte ve bunların yüzde 70’i kırsal tarım alanlarında küçük arazili çiftçilerden oluşmaktadır. 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyarı aşması beklenmekte olup, mevcut sınırlı tarım alanlarından 2 milyar daha insanın gıda ihtiyacını temin etmek gerekecektir. Bu durum is aç insan sayısının daha da artacağının göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder