5 Şubat 2013 Salı


ATATÜRK'ÜN NİĞDE'YE GELİŞİNİN 79. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Şubat 1934 günü trenle Niğde'ye gelişinin 79.yıl dönümü, törenlerle kutlandı.
İlk tören, Atatürk’ün 5 Şubat 1934 tarihinde trenle geldiği Niğde Gar’ı önünde başladı. Gar’da toplanan protokol üyeleri ve öğrenciler Atatürk Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüdü.
Daha sonra program, Atatürk Meydanı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağın çekilmesi, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.
Törene, Niğde Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde 23. Dönem Milletvekillerinden Mümin İnan, Niğde Vali Yardımcıları Hanlar İden, Abdullah Uçgun ve Adülmutalip Aksoy, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Öğrenci ve Vatandaşlar katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Atütürk’ün Niğde’ye gelişlerinin 79. yıldönümü nedeniyle; İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye girenlere Vali Âlim Barut ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 79. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Atatürk Kitapları ve Basında Niğde Sergisi” açıldı. Niğde Valisi Âlim Barut ve protokol üyeleri ile serginin açılışını yaparak sergiyi gezdiler.
Daha sonra Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı ve Niğde Belediye Başkanı tarafından Şeref Defteri imzalandı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder