6 Şubat 2013 Çarşamba


NİĞDE İLİ JANDARMA
BÖLGELERİNDE MEYDANA GELEN OLAYLARLA İLGİLİ İSTATİSTİKÎ BİLGİLER.

Niğde genelinde, Niğde İl J.K.lığı Sorumluluk Bölgesinde; 2012 yılında toplam (3.522) olay meydana gelmiş olup, olay sayılarında bir önceki yılın aynı dönemine göre; % 26 artış meydana gelmiştir. bölgelerinde meydana geldiği görülmektedir.
    JANDARMA SORUMLULUK BÖLGESİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK OLAYLARI
( J.TRF. TİMLERİNİN MÜDAHALE ETTİĞİ)
2012 yılında toplam (259) trafik olayı meydana gelmiş olup, olay sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre; % 3 artış meydana gelmiştir. Meydana gelen olay sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre Altunhisar, Çamardı, Çiftlik İlçe Jandarma Komutanlığında artış,  İl Merkez, Bor ve Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlığında azalış meydana gelmiştir. En çok kaza; denetim yapılan karayolu uzunluğuna bağlı olarak İl Mrk. J.K.lığı sorumluluk bölgesinde meydana gelmektedir.
TRAFİK OLAYLARI
(JANDARMA TRAFİK TİMLERİNİN MÜDAHALE ETTİĞİ)
Meydana gelen trafik kazalarında 2011 yılında (16) kişi hayatını kaybetmiş iken alınan tedbirler sonucunda 2012 yılında (7) kişi hayatını kaybetmiştir. NİĞDE İL J.K.LIĞI SORUMLULUK BÖLGESİNDE
2012 YILINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ OLAYLARIN AYDINLATILMA DURUMU
2012 yılında meydana gelen (3.522) olayın % 98'i aydınlatılmıştır. İlk etapta faili meçhul olan (98) olayın (23)'ü zaman içinde aydınlatılmış olup halen (75) faili meçhul olayın aydınlatılması çalışmalarına devam edilmektedir.
                2012 yılında; Kasten Yaralama, İş Yerinden Hırsızlık, Evden Hırsızlık, Otodan Hırsızlık, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Hırsızlık ve Diğer Hısızlık olaylarında artış, alınan önleyici tedbirler sonucunda; Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı, Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı ve Baz İstasyonlarından Hırsızlık olaylarında ise azalış meydana gelmiştir.
2012 yılında meydana gelen ve bunlardan da ilk etapta ikisi faili meçhul olan Kasten Öldürme olaylarının tamamı aydınlatılmıştır. Diye belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder