2 Şubat 2013 Cumartesi


GÜVENLİ TRAFİK ORTAMI İÇİN
 CD HAZIRLANIP VATANDAŞA DAĞITILIYOR

                                
      Trafik Güvenliği Eylem planı çerçevesinde Niğde ilinde uygulamaya konulan faaliyetler kapsamında “Trafik Güvenliği” konulu 5.000 adet CD hazırlanmıştır.
    Bu CD'nin hazırlanmasındaki amaç; “yol kullanıcılarını doğru trafik davranışlarına özendirmek, toplumsal farkındalık oluşturmak ve güvenli trafik ortamını sağlamaktır”.
    CD ler içerik olarak; emniyet kemeri takmanın önemi, aşırı hızın zararları, araç içerisinde cep telefonu kullanmanın riskleri, çocuk koltuğunun önemi, yaya güvenliği ve ışık ihlallerinin olumsuzluklarını anlatan görsel filim ve spotlardan oluşmaktadır.
   Hazırlanan CD lerin ulusal gazete dağıtıcı bayiler ve alışveriş merkezleri aracılığı ile 1 ay boyunca her hafta Pazar günleri ulusal  gazete alan vatandaşlara dağıtımı yapılacaktır.
 . Ayrıca; kamu kurum ve kuruluşları, trafikle ilgili odalar ile tüm taraflara ulaştırıldığı belirtilmiştir.
Devam eden bilgilendirme çalışmalarının paralelindeNiğde ilinde her evde tüm hane halkının istifade edebileceği bir “Trafik Güvenliği” eğitim CD si olması ve toplumumuzda trafik bilgi ve kültürünün pekiştirilmesi doğrultusunda benzer çalışmaların devam ettirileceği belirtilmiştir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder