28 Şubat 2013 Perşembe


                 HERKES VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR

NİĞDE DEFTERDARLIĞI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ HARUN AYGÜN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
                Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızla Maliye İdaresi arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı ve düzenli bir hale getirilmesi, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin düzenli ödenmesini sağlamak amacıyla, geleneksel hale getirilen ve her yıl kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın 24' üncüsü bu yıl 25 Şubat -03 Mart 2013 tarihleri arasında kutlamaktayız.
Vergi anayasamızın 73 üncü maddesinde " HERKES KAMU GİDERLERİNİ KARŞILANMAK ÜZERE MALİ GÜCÜNE GÖRE VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR". Yani mali gücü olan herkes ayrım gözetilmeksizin vergi ödemekle yükümlü olmaktadır. Günümüzde vergiler kamu gelirleri arasında ilk sırayı almaktadır. Vergi, bir ulusun kalkınmasının temel taşlarından birincisidir. İnsanlık tarihinde önemli bir yeri olan vergiler, ekonomik kalkınmanın sağlanması, dengesizliklerin giderilmesi ve gelir dağılımının düzeltilmesi amaçlarına ulaşmada kullanılan önemli araçlardandır. Kişiler tarafından ödenen vergiler, Devlet tarafından hizmet olarak geriye dönmektedir. Bu hizmetler okul, hastane, yol vb. olarak karşımıza çıkmaktadır.
Her ne kadar vergiler kanunlarla konulup alınmakta ise de, kabul etmeliyiz ki; en mükemmel kanunları bile uygulayacak olanlar insanlardır. Uygulayıcı insan olduğu gibi uygulanan da insandır. O halde biz insan ilişkilerinde tarafsızlığı ve dürüstlüğü amaç edinmeliyiz.

Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca tahsilatın hızlandırılması amacıyla tahakkuk ve tahsilat artışları ülke genelinde izlenmekte olup; Vergisel Ödevlerini yerine getiren ve vergi ödeme alışkanlığı olan tüm mükelleflerimize ve bunların beyannamesini düzenleyerek katkı sunan tüm meslek teşekküllerimize ayrı ayrı teşekkür eder, bu başarının takip eden yıllarda da devam etmesini dilerim.
Bu duygu ve düşüncelerle " VERGİ HAFTASI" nın vatandaşlarımız, mükelleflerimize ve teşkilatımıza mesleki teşekküllere hayırlı olmasını dilerim.


                                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder