2 Şubat 2013 Cumartesi


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Ekmek İsrafını Önleyelim

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Ekmek İsrafını Önleyelim”
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ekmek israfını önlemeye yönelik başlattığı kampanyaya destek oldu.
TMO Aksaray Müdürü Mehmet Ali Kayık, Aksaray Şube Müdür Yardımcısı Abdullah Küçükçatalbaş, TMO Niğde Ajans Amiri Vedat Savaşır, Ziraat Mühendisi Rifat Kıl, Eksper İbrahim Kozan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
Ülkede ekmek israfının ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Türkiye şartlarında baktığımız zaman 2 milyar adet ekmeğin bugün ki fiyatla değerlendirdiğimiz zaman 1,5 milyar yapıyor olması şu manaya geliyor; neredeyse Niğde Belediyesi gibi 30 tane belediyenin 1 yıllık bütçesi. Bizim gibi 30 ilin toplam gelirlerini Türkiye ekmekle israf ediyor. Bu konunun ciddiyetini ve büyüklüğünü ifade etmek anlamında bu örneği verdim. Refah seviyesi, gelir seviyesi arttıkça bu oran yükseliyor. 2011 yılına göre 2012 yılında rakamlarda biraz daha artış var. Bu israftan kaçınılması gerekli. Her zaman söylediğimiz gibi herkes kendi kapısının önünü temiz tutarsa, tüm şehir temiz olur, şehir temiz olunca da tüm ülke temiz olur. Bu düşünceyle hareket edecek olursak, herkes kendi evindeki ekmek israfını önlerse ekmek israfının da tamamen önüne geçilmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder