8 Aralık 2018 Cumartesi


Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı Açıldı

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK, “ NİTELİKLİ ÖĞRENCİLERİN YETİŞMESİNDE UYGULAMA BÜYÜK ETKEN”

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliğiyle hayata geçirilen Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı açılışına katılan Vali Yılmaz Şimşek, “ Gençlerimizin mesleki hayatlarında nitelikli bireyler olabilmesindeki en büyük etkenlerden biriside birçok dersi uygulamalı olarak almalarıdır” dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliğiyle Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı açıldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen açılışa Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Akademisyenler ve Öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Öğrencilere verilen eğitimlerde teori ne kadar önemli ise uygulama, yani pratikte bir o kadar önemlidir” dedi.
Üniversitelerin bir şehrin lokomotifi konumunda olduğunu vurguladığı konuşmasının devamında Vali Yılmaz Şimşek, “Hepimizin bildiği üzere Üniversiteler, bir şehrin lokomotifi konumundadır. Şehre yön verir, şehrin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıp değer üretirler. Bu çerçevede önemli bir konuma sahip olan Ömer Halisdemir Üniversitesi, gerek bölgesel kalkınmada ve gerekse akademik açıdan önemli bir görev üstlenmektedir. Zira üniversitemiz son yıllarda bulunduğu konumun hakkını veren, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren, şehirle barışık akademik çalışmalarıyla gençlerimizin ufkunu açan bir üniversite olmuştur.
Bizler de hep birlikte ilimiz Niğde’nin gelişmesi ve büyümesinde, gençlerimizin nitelikli birer birey olarak yetişmesinde büyük katkısı olan Ömer Halisdemir Üniversitemizin yaptığı çalışmalarda daima destekçisi olacağımızı buradan açıkça belirtmek isterim.
Şüphesiz ki; gençlerimizin nitelikli bireyler olarak topluma kazandırılması, okudukları bölümlerin devamında mesleklerini yapabilmeleri için iyi bir eğitim almalarını sağlamak amacıyla teori kadar önemli olan bir hususta Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı gibi öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri laboratuvarların sayısının artırılması büyük önem taşımaktadır.
Ümit ediyorum ki; Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı Ekonomimizin ve sermaye piyasalarımızın derinleşmesi ve gelişmesi açısından, ekonomiye yön verecek gençlerimizin mesleklerinde gelişmesine hizmet eder.
Ben, Üniversitemiz bünyesinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Laboratuvarımızın hayırlı olmasını diliyor, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan ve yönetimine, Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar beye ve laboratuvarın açılmasında emeği geçen, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek laboratuvarda öğrencilerle gerçekleştirile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder