3 Aralık 2018 Pazartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 03 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli bireylerimize yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması ve yaşam standartlarının iyileştirilerek topluma kazandırılması açısından önemli bir gündür.
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını kolaylaştırmak, karşılarına çıkabilecek tüm engelleri ortadan kaldırarak topluma entegre olmalarını sağlamak ve hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin en önemli görevi olmalıdır.
Engelli olmak bireyin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bu bilinçle engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak çalışmalar yapmalı, kabiliyetleri oranında iş hayatına katılımlarını sağlamalı, yaşamlarını kolaylaştırarak toplumun değerli bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz.
Engellilik sadece bireyin veya ailesinin sorumluluğu olmayıp tüm toplumun sorumluluğudur. Bu nedenle devletimiz engelli bireylerimizin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiş , Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdamlarını  sağlamıştır. 5378 sayılı Engelliler Hakkındaki  Kanunla da tüm haklarını koruma altına almıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürmelerini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder