27 Aralık 2018 Perşembe

BAKAN SOYLU NİĞDE'YE GELDİ


İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU  NİĞDE’Yİ ZİYARET ETTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Niğde Polis Eğitim Merkezi’nin (POMEM) 2018 Yılı 19/3.Dönem Mezuniyet törenine katılmak üzere Niğde’ye geldi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Polis Akademi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Özel Harekât Başkanı Selami Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ömer Halisdemir üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrencileri ve aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması ile başlayan törende Vali  Yılmaz Şimşek, aldıkları eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayarak emniyet teşkilatının şerefli birer mensubu olmaya hak kazanan Özel Harekât polislerini ve ailelerini tebrik etti.
Konuşmasının devamında mezun olan 744 öğrenciye seslenen Vali  Yılmaz Şimşek, bugünden itibaren ülkemiz ve milletimiz adına çok büyük sorumluluk aldıklarını belirterek, “Ayırım yapmaksızın, bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatı yine sizler olacaksınız” dedi.
Meslekte başarılı olmanın en önemli sebebinin vatan ve bayrak sevgisi olduğunun altını çizen Vali Yılmaz Şimşek, “İnanıyorum ki sizler, sizleri yetiştirip büyüten ailelerinize ve milletinize layık birer polis olacak ve bu vatanı canınız pahasına savunacaksınız.
İnanıyorum ki; geçmişte ve 15 Temmuz günü olduğu gibi milletimiz ve devletimizin huzur ve bekasını hedef alan her türlü şer odağını bozguna uğratacaksınız, bizler de sizlerin başarılarıyla her zaman gurur duyacağız” ifadelerine yer verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasında ülkemizin özellikle son 5 yılda ciddi saldırılara maruz kaldığını belirterek bu saldırılardan en hainini 15 Temmuz gecesi yaşadık dedi.
“Cenab-ı Hakk'ın ilhamı ve yardımı, aziz milletimizin cesaret ve feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı liderliği sayesinde bu girişimi sabahına varmadan bastırdık" diye sözlerine devam eden Bakanımız Sayın Süleyman Soylu; “Cenab-ı Hakk, hem terörle mücadelede hem de o gece verdiğimiz bütün şehitlere gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize şifalar versin, hepsinden gani gani razı olsun” dedi. 
Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına, tehditlerle, darbelerle, döviz operasyonlarıyla sarsılmayacak kadar güçlü bir ülke olduğuna vurgu yapan  Bakan SOYLU, "Ekonomimize, siyasetimize, kardeşliğimize saldırdılar, demokrasimize saldırdılar. Hiç vazgeçmediler, hiç uslanmadılar. Ama Allah'a şükür, bütün saldırıları bertaraf ettik. Demokrasiyle, hukukla, kardeşliğimizin gücüyle ve buradakiler gibi ahlaklı, vatanına, milletine, devletine bayrağına bağlı evlatlarının gücüyle bertaraf ettik. Bütün bu hengame içinde geleceğe ait kendimize yeni bir yol çizdik. Türkiye bugün PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C ile eş zamanlı olarak mücadelesini sürdürmektedir ve hemen hepsini bitirme noktasına gelmiştir. Dünyanın en büyük göç hareketini kendi iç düzeni sarsılmadan yönetmektedir. Türkiye bugün, dünyanın en çok dış yardım yapan ülkesidir. Uyuşturucuyla mücadelede, düzensiz göçle mücadelede dünyanın en etkin ülkesidir. Bunlar kolay işler, kolay başarılar değildir. Hepimizin devletimizle, evlatlarımızla gurur duymamıza vesile olan işlerdir” dedi.
Konuşmasının sonunda mezun olan polislere iyi polis olun öğüdünü veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ Gençler, Bu mesleğin şifresi, peşinde koşmanız gereken rütbe, ‘iyi polis’ olmaktır. İşinizde, mesleğinizde, ahlakınızda, vatan sevdanızda, merhametinizde, vicdanınızda iyi polis olacaksınız. Çünkü sizler, iyiliği savunmak için varsınız. Sizin alımınızı yaptığımız ilana 294 bin 381 aday başvurmuştu. 10 bin kişi aldık, yani her biriniz yaklaşık 300 kişi arasından seçildiniz, bunun hakkını vermelisiniz. Eğer siz iyi olmazsanız, biz dünyada hiçbir kötülüğü düzeltemeyiz” dedi.
Konuşmalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  dereceye giren özel harekâtçılara diplomalarını verdi.


1 yorum: