10 Aralık 2018 Pazartesi

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK 10 ARALIK İNSAN HAKLARI
 GÜNÜNÜ KUTLADI
NİĞDE VALİSİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
"10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabul edilmesiyle bugün Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlamıştır.
İnsan  hakları, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerin bütünü olup, Ülkemizin de ilk onaylayan devletlerden biri olduğu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesiyle, Uluslararası birçok temel hak ve hürriyetin temeli oluşturulmuş, dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilmiş, tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetilmeksizin  eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmaları teminat altına alınmıştır.
Devletimiz, gerçekleştirmiş olduğu reformlarla temel hak ve özgürlüklerden tüm toplumun  eşit  şekilde yararlanması noktasında çok önemli mesafe kaydetmiş, insanı yaşat ki devlet yaşasın  düsturundan hareketle Vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve insan onuruna yakışır bir şekilde daha iyi hayat standartına  ulaşmaları için her alanda çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Vatandaşlarımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nü  kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder