11 Aralık 2018 Salı


ÖZEL ÇOCUKLARA MORAL GEZİSİ
Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek , 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebeti ile Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Belemedik Vadisinde düzenlenen etkinlikte özel çocuklarla bir araya geldi.
Niğde Gençlik Merkezleri tarafından organize edilen etkinlikte Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, Niğde Off Road kulübü araçlarıyla doğa gezisi yaptılar.
Gerçekleştirilen etkinlikte özel çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek , gençlerin moral depolaması açısından bu tür etkinlerin sıklıkla yapılması gerektiğinin altını çizdiler.
Engelli olmanın hiç kimsenin tercihi olmadığına vurgu yapan Vali Yılmaz Şimşek, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını kolaylaştırmak, karşılarına çıkabilecek tüm engelleri ortadan kaldırarak topluma entegre olmalarını sağlamak hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu bilinçle engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak çalışmalar yapmalı, kabiliyetleri oranında iş hayatına katılımlarını sağlamalı, yaşamlarını kolaylaştırarak toplumun değerli bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz.
“Canda ve gönülde engel olmaz” sözünden hareketle fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamalıyız” ifadelerine yer verdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder