5 Aralık 2018 Çarşamba


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK VE EŞİ DR.ÇİĞDEM OLGUN ŞİMŞEK ‘İN   
05 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ  MESAJI
Bugün, Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84.yıldönümünü kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Kadınlarımıza 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmış olup, Türkiye dünyada kadına bu hakkı veren ilk ülkelerin başında gelmektedir.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaktır.” ve “Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur.” sözleriyle kadınların toplumdaki önemini ve değerini vurgulamıştır.
Fedakârlığı, çalışkanlığı ve sevecenliği ile hayatımızın her alanında etkin rol oynayan, kültürel değerlerimizin yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılmasında köprü olan Kadınlarımızın, günümüzde siyaset, ekonomi ve sosyal hayatın önemli bir parçası olmaları ve daha da  aktif rol almaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her safhasında varlıklarını hissettiğimiz Kadınlarımızın “ Kadın Hakları Gününü” kutlar ,sağlık, huzur ve başarı  dileklerimizle saygılar sunarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder