18 Aralık 2018 Salı

Çamardı Aladağlar'daki Çığ Kazası ve Arama Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme 
Türkiye Dağcılık FederasyonuBaşkanıÇığ Kazasıile ilgili açıklama yaptı:
 “  Niğde Aldağlar Eznevit zirve rotasında 02 Aralık 2018 tarihinde Hilal İşcan ve Mustafa Kemal Karakoç adlı dağcıların tırmanışları sırasında çığ düşmüştür.
 Mustafa Kemal Karakoç çığ altında kalmış ve arkadaşı Hilal İşcan ise çığdan etkilenmeden kurtulmuştur sonrasında telefonla gerekli iletişimleri kurmuş ve bilgilendirmeleri yapmıştır. Niğde Valiliğinin ve federasyonumuzun haberi alması ile askeri helikopter bölgeye gönderilmiş ancak hava şartlarından dolayı o gece alınamamıştır. Hilal İşcan kendi imkanları ile geceyi bölgede sağlıklı bir şekilde geçirmiş ve 03 Aralık 2018 tarihinde sabah saatlerinde helikopter ile bölgeden alınarak Adana'da hastaneye nakledilmiştir.
 Aladağlarda bulunan federasyonumuza ait TDF Mümtaz Çankaya Dağ Evi Arama Kurtarma ekiplerine tahsis edilerek koordinasyon merkezi olarak kullanılmıştır. Aynı gün TDF, AFAD, UMKE, JAK ve AKUT ekiplerinden oluşan Arama Kurtarma gurupları bölgede yoğun bir arama yapmıştır ertesi günde devam eden Mustafa Kemal Karakoç'un arama çalışmaları yoğun kar yağışı nedeni ile ara verilmiştir. Federasyonumuz dağcılarından yoğun bir şekilde bölgedeki arama çalışmalarına katılma talepleri de federasyonumuza bildirilmiştir.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında 05 Aralık 2018 tarihinde yapılan toplantıya federasyonumuz Niğde il temsilcisi Şahap Eryılmaz'da katılarak arama çalışmalarının koordinasyonu ve hava şartlarına göre yapılacak arama planı hazırlanmıştır. Kar yağışının devam etmesi ve bölgede yeni çığların düşme riskine karşın güvenlik tedbirlerinin alınarak uygun hava şartlarında ekiplerin bölgeye intikal ettirilerek arama çalışmalarının süreceği bildirilmiştir.
Federasyonumuz arama çalışmalarında dağcılarımızla birlikte etkin bir şekilde görev almaya devam ederken arama çalışmalarının hava şartlarına bağlı olarak uzun sürme ihtimaline karşın bölgede çalışacak olan kişiler için planlama yapmaktadır. Bu kapsamda görev almak isteyen dağcılarımızın Niğde il temsilciliğimiz ile bağlantıya geçmeleri durumunda planlamaya dahil edilebilirler.
Çığa maruz kalan Halil İşcan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken arama çalışmaları devame eden Mustafa Kemal Karakoç'un bir an önce bulunması hepimiz için önem arz etmektedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder