3 Aralık 2020 Perşembe

03 Aralık Dünya Engelliler Günü


 Vali Yılmaz Şimşek’in 03 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engelli bireylerin topluma kazandırılması, sorunlarının gündeme getirilmesi ve bu sorunların ortadan kaldırılması için farkındalığı artırmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla 1992 yılından bugüne 3 Aralık tüm dünyada  “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmektedir.

Engellilik yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur.

Hiç unutulmamalıdır ki; her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bu gerçekten hareketle engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlamak, karşılarına çıkabilecek tüm engelleri ortadan kaldırarak topluma entegre olmalarını sağlamak ve hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olmalıdır.

Bu bağlamda; devletimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırma, sosyal,  kültürel ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetler, ailelerin desteklenmesi, bireylerin üretken duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması konularında bir  çok kanuni düzenleme hayata geçirilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engellilerin yaşadığı tüm sorunlara karşı duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını diliyor, tüm engellilerimize, aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşam sürmelerini temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder