KURU FASULYE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI
Kuru Fasulye üretiminde Niğde ,Türkiye’de 2. Sırada yer
alıyor. Niğde de yıllık58.350 ton kuru fasulye üretim yapılıyor. Bu veriler
üzerine, Kuru Fasulye Üreticileri Birliğinin kurulması yönünde karar almak
üzere Niğde İl Tarım Müdürlüğünde toplantı düzenlendi.
Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Asım BAŞ, Ziraat
Odası Başkanı Veli KENAR, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner
KAHRAMAN'ın yanı sıra konu ile ilgili
teknik personeller ve kuru fasulye üretimi yapan çiftçiler katıldı.
Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü
Soner KAHRAMAN tarafından Niğde İlinde
kuru fasulye üretim istatistikleri ve tarımsal üretici birliklerinin kuruluş
usul ve esasları hakkında sunum yapıldı.
Niğde’nin Kuru Fasulye üretiminde Türkiye’de 2. Sırada
yer aldığını belirten İl Tarım Müdürü
Asım BAŞ, “Son yıllarda yapılan demonstrasyon, eğitim çalışmaları ve
Bakanlığımız destekli tohum dağıtımlarımız ile Niğde genelinde 170.000 dekar
alanda yıllık 58.350 ton kuru fasulye üretim kapasitesine ulaştık. Ülkemizdeki
Kuru fasulye üretiminin %20 si İlimizden karşılanmaktadır. Bu noktada gerek
üretim gerekse pazarlama sürecinde önüne çıkan sorunları gidermek amacıyla,
gereksinimi her yıl giderek artarak hissedilen birlikteliğin sağlanması ve
üretimde söz sahibi olan İlimizin piyasa şartlarında söz sahibi olması için
birlik kurulması yönünde çalışma başlatıldı.” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder