6 Aralık 2020 Pazar


 

KURU FASULYE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI

Kuru Fasulye üretiminde Niğde ,Türkiye’de 2. Sırada yer alıyor. Niğde de yıllık58.350 ton kuru fasulye üretim yapılıyor. Bu veriler üzerine, Kuru Fasulye Üreticileri Birliğinin kurulması yönünde karar almak üzere Niğde İl Tarım Müdürlüğünde toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Asım BAŞ, Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner KAHRAMAN'ın yanı sıra  konu ile ilgili teknik personeller ve kuru fasulye üretimi yapan çiftçiler katıldı.

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner KAHRAMAN tarafından Niğde  İlinde kuru fasulye üretim istatistikleri ve tarımsal üretici birliklerinin kuruluş usul ve esasları hakkında sunum yapıldı.

Niğde’nin Kuru Fasulye üretiminde Türkiye’de 2. Sırada yer aldığını belirten İl Tarım Müdürü  Asım BAŞ, “Son yıllarda yapılan demonstrasyon, eğitim çalışmaları ve Bakanlığımız destekli tohum dağıtımlarımız ile Niğde genelinde 170.000 dekar alanda yıllık 58.350 ton kuru fasulye üretim kapasitesine ulaştık. Ülkemizdeki Kuru fasulye üretiminin %20 si İlimizden karşılanmaktadır. Bu noktada gerek üretim gerekse pazarlama sürecinde önüne çıkan sorunları gidermek amacıyla, gereksinimi her yıl giderek artarak hissedilen birlikteliğin sağlanması ve üretimde söz sahibi olan İlimizin piyasa şartlarında söz sahibi olması için birlik kurulması yönünde çalışma başlatıldı.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder