19 Aralık 2020 Cumartesi


 İŞKUR Kampüs Hizmetleri İşbirliği Protokolü İmzalandı

 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında “İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde protokolü, Niğde Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adına ise Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül imzaladı.

Protokol ile Üniversite bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere iş gücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenler ile mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetinde bulunulacak. Böylelikle, öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yaparak geliştirilmesine yardımcı olmayı hedefleyen İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif iş gücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.

İmzalanan protokol kapsamında Niğde Üniversitesi, Kariyer Merkezi içinde, İş ve Meslek Danışmanlarının öğrencilere danışmanlık hizmeti sunmasına ve bireysel ya da grup görüşmesi yapabilmesine elverişli bir alanı “İŞKUR Kampüs” olarak temin edecek, öğrencilerin buradaki hizmetlerden faydalanabilmesi ve İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı noktalarında gerekli ilan ve duyuruları web sitesi aracılığıyla ve sosyal medya araçlarıyla öğrencilere yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder