30 Aralık 2020 Çarşamba


 Mandalinayı önce kırağı sonra yağmur vurdu

Kırağı ve yağmur mandalina ihracatçısının ve üreticisinin kolunu kanadını kırdı

Mandalinaya nazar değdi.Mandalina ihracatına kırağı ve yağmur freni

Sonbahar ve Kış aylarında C vitamini deposu, Pandeminin panzehiri mandalinada çok güzel başlayan 2020/21 ihracat sezonu, Aralık ayı başında yaşanan kırağı ve sonrasındaki yağışlar nedeniyle buruk kapanıyor.

İzmir'in mandalina üretimindeki önemli merkezleri Menderes ve Seferihisar başta olmak üzere üretim bölgelerinde mandalinayı önce kırağı sonra yağmurlar vurdu. Mandalina ihracatçısının kolu kanadı kırıldı. Kırağının TARSİM Sigortası kapsamında olmaması üreticiden ürünü almış, bedelini ödemiş olan ihracatçıya çifte darbe vurdu.

 Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğinde yapılan Ege Bölgesi 2020 yılı Narenciye Rekoltesi'nde mandalina rekoltesinin 2019 rekoltesine göre yüzde 25’lik artışla 154 bin 245 ton öngörülmüştü.

2020 yılı mandalina rekoltesinin çok iyi olduğunu, ihraç sezonunun başladığı 19 Ekim'den Aralık ortasına kadar büyük canlılık yaşandığını belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Aralık ayında yaşanan kırağı ve yağmur nedeniyle mandalina ihracatının büyük yara aldığını kaydetti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder