5 Aralık 2020 Cumartesi

05 Aralık Kadın Hakları Günü


Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr.Çiğdem Olgun Şimşek ‘in 05 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı

 05 Aralık 1934’te “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl 5 Aralık, “ Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz, aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda ilk adım atan devletlerin başında gelmiştir.

Bu bağlamda; çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınlarımızın güçlendirilmeleri, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve imkânlardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem arz etmektedir. Başta aile kurumuna yaptıkları fedakârlıkları, sevecenlikleri, çalışkanlıkları ve üretkenlikleriyle her zaman topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatımızın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur” demiştir. Bugün de Ülkemizin gelişimine büyük katkıda bulunan kadınlarımız, bu katkılarını artırarak sürdürmekte, kendine güvenen ve üreten bireyler olarak toplumsal yaşamı yönlendirmekte, yurt içinde ve dışında önemli başarılar kazanmaktadır.

 Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her safhasında varlıklarını hissettiğimiz sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en içten dileklerimizle kutlar, başarı, sağlık ve mutluluklar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder