10 Aralık 2020 Perşembe

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesin 10 Aralık 1948 yılında kabul edilmesiyle birlikte her yıl 10 Aralık, İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Tüm insanlığın ortak değeri, çağdaş dünyanın ortak paydası olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk onaylayan devletlerden biri olan Ülkemiz, her bireyin doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi doğrultusunda, hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atmış, dil, din, mezhep, ırk, renk, cinsiyet veya herhangi bir statüye ayrım yapmaksızın, yalnızca insan oluşlarından dolayı tüm vatandaşlarına eşit ve özgür yaşama hakkı tanımıştır.

Bu bağlamda, bir kişiye yapılan haksızlığı tüm topluma yapılmış sayarak, devletimizin gösterdiği gayretli çalışmalar kadar, bizlerde çevremizdeki insanların hak hürriyetlerine karşı saygılı ve hoşgörülü olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle,“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder