2 Aralık 2020 Çarşamba


Niğde Araştırma Hastanesine Korneal Topografi Cihazı Alındı

Niğde Araştırma Hastanesi Göz Polikliniğinde son teknolojik cihazlarla hizmet veriyor

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesine alınan cihazlar ve yapılan bağışlarla birlikte kaliteli ve hasta sevklerini en aza indirmek için yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek son teknoloji korneal topografi cihazı alındı.

Göz Hastalıkları Birim Sorumlusu Doç. Dr. Müge Karataş yeni alınan cihazla ilgili bilgi verdi. ‘’Korneal topografi cihazı ile polikliniklerimizde ki hizmet kalitesini arttırmaya devam ediyoruz. Çocuklarda sık görülen ve ilerleyen görme bozukluklarına neden olan astigmatizmanın tanı ve takibi artık ilimizde mümkün olacak. Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın 'a da destek ve katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.’’ dedi. 

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın alınan korneal topografi cihazı ilgili: ‘’ Kornea şekil bozukluğu diyebileceğimiz keratokonus başta olmak üzere çeşitli kornea hastalıklarında teşhis için kullanılan bir cihazdır. Korneanın hem ön yüz hem de arka yüz ölçümlerini yapan, korneal sapmaları ve haritaları gösteren gelişmiş bir cihazdır. Hastalarımızın bu cihaz eksikliği nedeniyle başka illere sevk edilmesini önlemiş olduk. İlimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder