19 Haziran 2015 Cuma

Başımıza İcat Çıkarın Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi tarafından kordine edilen ´´ Başımıza İcat Çıkarın´´ adlı proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler yapılan törenle ödüllerini aldılar.
50´ ye yakın proje başvurusu olan yarışmaya, ilginç projeler ve gençlerin değişik buluşları renk kattı. Niğde Üniversitesi öğretim üyelerinin jüri olduğu yarışmada 16 proje finale kalmaya hak kazandı.
´´BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN´´ yarışmasında Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulundan; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Samet ÖZAVCI rehberliğinde 8. Sınıf öğrencimiz Mehmet YILMAZ’ın Hareket Sensörlü Uzun Far Sistemi Projesi, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mustafa Kavaklı Öğretmeni rehberliğinde 6. Sınıf öğrencimiz Gülender SİVRİDAĞ’ın Akıllı Bileklik Projesi, 6. Sınıf öğrencisi Sabri ÖZBAY’ın Doğa Sever Yelek Projesi finale kalmıştır.
Yarışmada derceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildiler.
Öğrencilere ödüllerini;
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit takdim etti.
Ayrıca finale kalan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder