30 Haziran 2015 Salı

Dünya kuru meyve standartları İzmir’de belirlenecek

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi ürünlerin uluslararası ticaretinde esas alınan kalite standartlarının belirlenmesinde dünyanın otorite kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu toplantısı İzmir’de gerçekleştiriliyor.
Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde İzmir’de ağırlanan Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu Türkiye’de ilk kez toplandı.

İzmir Hilton Oteli’nde 5 gün sürecek toplantının açılışında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye’nin coğrafi konumu sayesinde oluşan farklı iklime sahip bölgelerinde çok çeşitli kuru ve kurutulmuş ürün yetiştirme imkânına sahip olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Özellikle kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, ve fındık söz konusu olduğunda, "Türkiye Markası"nın daha da belirgin bir şekilde ortaya çıktığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz” dedi. 
 29 Haziran - 3 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyona dünyanın yaklaşık 20 ülkesinden ve gıda ile ilgili uluslararası kuruluşlardan 60'tan fazla delege katılıyor. Bunlar arasında ABD, Şili, Güney Afrika, Almanya da dâhil olmak üzere, kuru ve kurutulmuş ürünlerin üretiminde, ihracatında ve ithalatında önemli paya sahip ülkelerden gelen delegasyonların yanı sıra Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyve Konseyi (INC) ile Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) temsilcileri de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder