Dünya kuru
meyve standartları İzmir’de belirlenecek
Türkiye’nin
üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm
gibi ürünlerin uluslararası ticaretinde esas alınan kalite standartlarının
belirlenmesinde dünyanın otorite kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Avrupa
Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu
toplantısı İzmir’de gerçekleştiriliyor.
Ekonomi
Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde İzmir’de ağırlanan Birleşmiş
Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler
Uzmanlar Çalışma Grubu Türkiye’de ilk kez toplandı.
İzmir Hilton
Oteli’nde 5 gün sürecek toplantının açılışında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı
Adnan Yıldırım, Türkiye’nin coğrafi
konumu sayesinde oluşan farklı iklime sahip bölgelerinde çok çeşitli kuru ve
kurutulmuş ürün yetiştirme imkânına sahip olduğunu kaydetti. Yıldırım,
“Özellikle kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, ve fındık söz konusu olduğunda,
"Türkiye Markası"nın daha da belirgin bir şekilde ortaya çıktığını
gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder