13 Haziran 2015 Cumartesi

Lider Çocuk Tarım Kampı
Tarım Bakanlığınca "Lider Çocuk Tarım Kampı " adı altında İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik 02–04/06/2015 tarihleri arasında doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. 
Niğde Merkeze bağlı Kemal ÇETİNTÜRK İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir öğrenci grubu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personelleri koordinatörlüğünde bu etkinliğe katılmıştır.
  Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN  “Üç gün süren etkinlik çerçevesinde İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek Çalışmalarımız hakkında bilgi aldılar.
 Patates Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yetiştirilen patates çeşitleri ve Patates hastalıkları ile ilgili laboratuvar ve seraları gezdiler ve doğal patates cipsi yaparak tarladan sofraya ürünlerin hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi edindiler.
  Niğde Üniversitesi Ayhan ŞAHENK Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Genetik laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında Üniversite Konu uzmanları tarafından uygulamalı olarak deneylerle yapılan çalışmalara eşlik edip Üniversite hayatı hakkında bilgi aldılar.
Cıngıllı A.Ş. ye yapılan gezide hayvan yetiştiriciliği,süt sağım teknikleri,hijyen,hayvan besleme ve bakımı hakkında bilgi aldılar.  Niğde Müzesi ve Gümüşler Manastırının ziyaret ederek çevre farkındalığı ve İlimizin tarihi dokusu ile ilgili geçmişten günümüze bir yolculuk yaptılar. Edeler Pastanesine yapılan ziyarette gıda güvenilirliği hakkında bilgilendirilerek gıda kontrol denetim işlemlerinin nasıl yürütüldüğüne uygulamalı olarak katıldılar. Eray Tarıma ait Çilek bahçesini gezerek çocukların toprakla bütünleşmesi ve dalından kopardıkları meyvenin tadına vardılar.” Diye belirtti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder