28 Haziran 2015 Pazar

İLYAD Eğitimi Düzenlendi
Niğde Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik uygulanmakta olan modül eğitimleri kapsamında; Koordinatör il Kayseri Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmekte olan eğitimler, Niğde Sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 2015 Yılı itibari ile Niğde de düzenlenmeye başlanmıştır.
Niğde İl Sağlık Müdürü  Dr. Yılmaz YÜCEL  “Bilindiği üzere; Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde eşit ve standart bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımızca 2004 yılında Acil Hekimliği Sertifika Programı Yönergesi hazırlanmış, hazırlanan bu yönerge çerçevesinde 2015 yılı öncesinde Koordinatör il olan Kayseri Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmekte olan Modül Eğitimlerinin İlimizde düzenleniyor olması maliyet açısından hem iş gücü, insan kaynakları açısından hem de personelin motivasyonu açısından olumlu sonuçlar vermiştir.
2015 yılı ilk 6 Ayda İl Sağlık Müdürlüğümüzce Modül eğitimleri kapsamında 3 kez (Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği) İLYAD Eğitimi düzenlenmiş, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü personelinden 4 kişi olmak üzere toplamda 75 personelin katılımı sağlanmıştır. Yine aynı dönemde 2 kez Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimleri düzenlenmiş Niğde Devlet Hastanesi personelinden 5 kişi olmak üzere toplamda 51 personelin katılımı sağlanmış olup katılımcılardan başarılı olanlara sertifikaları Bakanlığımızca tanzim edilecektir. İlimiz Acil sağlık Hizmetlerinin daha verimli etkin ve kaliteli sürdürülmesi amacı ile bundan sonrada Eğitimler tüm hızıyla ilimizde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.” Diye belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder