14 Ağustos 2015 Cuma

2. KADEME EVSEL ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJESİ ONAYLANDI    

        DSİ GENEL Müdürlüğü ile Niğde Belediye Başkanlığı arasında “Niğde İli Atıksu İletim Hattı ve Evsel Atıksu Arıtma tesissi Yapımı Hakkında Protokol” imzalanmış ve onaylanmıştır.

        Protokol Kapsamında; Niğde İli Atıksu İletim hattı ve Evsel Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili uygulama projelerinin hazırlanması, Bu Projeler kapsamında gerekli tesislerin (Atıksu kolektör hatları, arıtma tesisi üniteleri, filtrasyon ve dezenfeksiyon üniteleri, enerji temin sistemleri, tesis çıkışı deşarj hattı vb.) inşaat işlerinin yapılması ve yaptırılması karara bağlanmıştır.
  DSİ Genel Müdürlüğü tarafından proje ve inşaat çalışmalarının yapılması planlanan “2. Kademe Niğde Evsel Atıksu Arıtma tesisi Projesi”, 2015 yılı yatırım programına alınmıştır.
 Proje çalışmaları kapsamında; Debi tespitine yönelik olarak, mevcut EAAT’ ne giren ve girmeden by-pass edilen atıksu miktarlarının tespitine yöneik çalışmalar tamamlanarak Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Su kalitesinin tespitine yönelik olarak, mevcut EAAT giriş ve çıkış suyundan periyodik olarak alınan su numunelerinin analizleri yaptırılmakta ve Genel Müdürlüğüne gönderilmektedir. Söz konusu çalışmalar Genel Müdürlüğün talimatları doğrultusunda Ağustos ayı sonuna kadar sürdürülecektir. Tesis yerinin, zemin etüt çalışmalarıyla ilgili sondaj çalışmaları tamamlanmıştır.
 Sözkonusu 2. Kademe Niğde Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile Afyonkarahisar şehrinde yapılarak işletmeye alınan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi örnek alınacak olup, uygulama projesinin ivedilikle tamamlanmasına meteakip, yatırım programına alınarak yapımına başlanacaktır. Tesisin işletmeye alınması ile Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlanacaktır.     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder