16 Ağustos 2015 Pazar

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜNDEN
 VALİ KILIÇ’A VEDA ZİYARETİ
Yaklaşık 1 yıldır Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Tansel Tokmak Niğde Üniversitesindeki eski görevine dönmesi nedeniyle Vali Kılıç’a veda ziyaretinde bulundu.
Vali Kılıç, görevindeki gayretli çalışmalarından ve Niğde’ye yaptığı hizmetlerden dolayı Tokmak’a Başarı Belgesi ve Hizmet Anısı verdi.
Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı açıklamada “Niğde’nin yeniden organize edilmesi gereken, düzenlenmesi, planlanması gereken alanlardan bir tanesi kuşkusuz kültür ve turizmdir. Dünyanın kuruluşu en eski şehirlerinden bir tanesinde yaşıyoruz. Kesintisiz 4 bin yıldır devam eden bir şehirde yaşıyoruz. Avrupa’daki şehirlerin en eskisi Roma’dır. Kuruluşu M.S 400 yıllara ulaşır. Biz M.Ö kurulmuş bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin kültür hayatını ve kültür varlıklarını açığa çıkarmak, insanlara tanıtmak, Kapadokya bölgesine gelen 3 milyon turistten payımıza düşeni ilimize çekecek turizm faaliyetlerini yapabilmek, ancak ve ancak kültür ve turizm il müdürlüğünün faaliyetleriyle mümkündür. Onların icrasıyla mümkündür.
Bu kadar önemli olan bu alanda değerli arkadaşımız Tansel Bey sırf memleket aşkına Niğde sevgisi ve hizmet edebilme gayreti ile üniversitedeki görevinden bir müddet ricamızı kırmayarak ayrıldı. Kendisi maaş yönünde zarar etmesine rağmen yaklaşık bir yıldır bu görevi yürüttü. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne çok önemli kazanımlar verdi. Kültürde ve Turizmde neler yapılacağına dair bir alt yapı hazırladı. Bayrağı aldı ve bir noktaya getirdi. Tekrar görevine dönmek için bizden izin istedi, biz ona iznini verdik. Üniversitedeki görevine tekrar dönüyor. Eminim ki taşıdığı bayrağı bıraktığı noktada daha ötelere mesai arkadaşları taşıyacaktır. Kendisine yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder