19 Ağustos 2015 Çarşamba

LATİN AMERİKALI GENÇ GAZETECİLER TÜRKİYE’DE
Latin Amerikalı genç gazeteciler Türkiye Medya Eğitim Programına (TÜMEP) katılmak üzere 17-30 Ağustos 2015 tarihlerinde ülkemizi ziyaret ediyor.
Arjantin, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Peru, Şili ve Venezuela’dan 10 basın mensubu TÜMEP kapsamında ilk olarak Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.
Programın detayları hakkında gazetecilere bilgi veren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Dr. Cemalettin Haşimi, konuşmasında Türkiye-Latin Amerika ülkeleri ilişkilerinin gelişmesinde basın mensuplarının önemine dikkat çekti. Daha sonra Anadolu Ajansı'na geçen katılımcılar bir hafta sürecek olan medya eğitimlerine başladılar. Gazeteciler ilk olarak yeni medya ve uygulamaları hakkında bilgi edindi.
Katılımcıların Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünü, Anadolu Ajansı ve TRT’nin işbirliğiyle Ankara, İstanbul ve Nevşehir’de ağırlanacağı TÜMEP kapsamında, dünyanın farklı bölgelerinden uluslararası genç medya mensuplarının mesleki bilgi ve deneyimlerinin arttırılması, ülkemizin tanıtımı, Türkiye ve katılımcı sağlayan ülkeler arasında iletişim kanalları kurulması hedefleniyor.
Bu amaçla, iletişim alanında teorik ve pratik kursların yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli veçheleriyle tanıtımına yönelik görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştiriliyor.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜMEP çerçevesinde, 2013’te Balkan ülkelerinden 16 ve 2014’te Orta Asya ülkelerinden 15 genç basın mensubu ağırlanmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder