28 Ağustos 2015 Cuma

4000 KİŞİLİK YURT İLE NİĞDE’DE
 ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Niğde de Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorunlarını aşmak amacıyla, Niğde Valiliğince yapılan çalışmalar neticesinde, Niğde İl Özel İdaresi tarafından 4000 kişilik Yurt yapılmış ve bu yıl öğrenci kabul eder duruma gelmiştir.
Konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada Niğde Valisi Necmeddin Kılıç;
“Bilindiği üzere eğitim ve öğretim sezonu açılmak üzeredir. Yükseköğrenimdeki öğrenci mevcudu ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurt kapasitesi bellidir.
KYK Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye çapında bu yıl KYK yurtlarında kalmak için 300 bin civarında öğrenci başvuru talebinde bulunmuştur. Kredi Yurtlar Kurumunun yurt kapasitelerine baktığımızda hiçbir ilde mevcut yurt kapasitesi gelen talebi karşılamamaktadır. Öğrenciler yedek sıralara kalmakta, hatta yedek sıraya dahi girememektedir. Tek bir İlde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) gelen talebin tamamını karşılayabiliyor. Hatta atıl kapasitede, boş kapasite de karşılıyor. Bu yıl bu sene bizim İlimiz Niğde’dir.
İlimizde, 2480 kız öğrenci, 2080 civarında da erkek öğrenci KYK yurtlarında kalmak için müracaat etmiştir. 1400 civarında da KYK’nın kayıtlı öğrencisi vardır. Yani rakamları topladığımızda KYK yurtlarına 6 bin civarında bir talep olmuştur. Özel İdaremizin bu yıl hizmete soktuğu 4000 kişilik yurtla birlikte Niğde’de 7000 civarında yatak kapasitesi şuan mevcuttur. Dolayısıyla talebin tamamı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından karşılanacaktır. Hatta boş kapasite dahi kalacaktır. Niğde’miz için güzel bir haberdir.
Niğde’de barınma sorununun çözülmesi önümüzdeki yıllarda öğrencilerin özellikle Niğde’yi tercih etmesine, İlimiz Fakültelerinin ve Yüksekokullarının daha yüksek bantta öğrenci kabul etmelerine ve Türkiye’deki Üniversite sıralamasında yukarı taşınmasına neden olacaktır. Ve yine yeni açılması planlanan fakültelerimizin de altlığını teşkil etmektedir. İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kesinleşti. Diş Hekimliği Fakültesi için de gayretler devam ediyor. Bizim Üniversite Senatomuzun aldığı kararların Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından kabul edilmesinde Niğde’deki yurt potansiyelinin ve yatak kapasitesinin yeterliliği etkili olacaktır, olumlu olacaktır. Tekliflerimizin daha çabuk kabul edilmesine zemin hazırlayacaktır.

Barınma sorununun ortadan kalkması ile sağlanacak birçok faydanın ve bu güzel gelişmemizin İlimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder