1 Ağustos 2015 Cumartesi

Hatay Yayladağı Orman Yangınının İzleri Siliniyor
Hatay’da 2012 yılında meydana gelen Yayladağı orman yangınının izlerinin silindiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yangının yaşandığı aynı yıl alana 250 bin fidan diktik ve dikilen fidanlar büyüyor” dedi.
Yangından sonra hiç vakit kaybetmeden zarar gören alanı ağaçlandırmak maksadıyla çalışmalara başladıklarının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Bizim dönemimizde yangın olan alanların 1 m2’si dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Her yangından sonra olduğu gibi Yayladağı’nda da yangının olduğu alanın tamamı aynı yıl ağaçlandırıldı.
Yangın İçin Tüm Ekipman Seferber Edildi 2012 yılında Suriye’de çıkan yangın, hızla esen şiddetli rüzgarın etkisi ile 1 km’lik hat şeklinde ülkemiz topraklarına geçmişti. Batı yönünde ilerleyen yangında toplam 873 hektar ormanlık alan zarar görmüştü. Yayladağı’ndaki orman yangınında bütün imkanlar seferber edilerek şiddetli rüzgara rağmen üretim yollarına arazöz ve iş makinaları sokularak yangına doğrudan müdahale edildi ve dolaylı müdahale teknikleri kullanıldı.
 Yayladağı orman yangınında; 42 arazöz, 17 su ikmal aracı, 5 dozer, 4 helikopter, 1 uçak kullanıldı. Ayrıca, yangın sırasında da 24 teknik eleman, 20 memur, 350 yangın işçisi, 200 mükellef ile 120 asker ve polis görev aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder