5 Ağustos 2015 Çarşamba

İhalelerde En Düşük Teklife Puanlama Kriterleri Getirildi


Kamu İhale Kurumu, fiyat esasına dayalı ihalelerde puanlama kriteri getirdi.  En avantajlı teklifin fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde, düşük tekliflerin eşit olması halinde puanlama sistemi uygulanacak.
Kamu İhale Genel Tebliği'nde yapılan değişikliğe göre kamu ihalelerindeki yeni puanlama kriterleri; son iki yıl içinde ihaleyi yapan idareye karşı yüklenimde bulunduğu, hizmet alım işlerinde, işçilerin ücretlerinin tam ve zamanında ödenmediğine ilişkin tespit yapılmamış olması durumunda 1 puan, ihaleyi yapan idarenin bulunduğu  il içindeki ticaret ve sanayi odasına ya da ilgili meslek odasına kayıtlı olması halinde 1 puan, son iki yıl içinde imzaladığı sözleşmelerin toplam bedelinin ihale konusu işin yaklaşık maliyetinden daha düşük olması durumunda 2 puan, yaklaşık maliyet tutarı ile yaklaşık maliyetin iki katı arasında olması durumunda 1 puan olarak belirlendi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu;" Kamu İhale Kurumu, ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde, düşük tekliflerin eşit olması halinde puanlama sistemi uygulanmasını öngören bir düzenleme yaptı.
Yapılan bu düzenlemenin sanayicilerimiz için büyük avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. İlimizde bir ihale varsa, bunu ilimizden bir şirketin kazanmasını isteriz. Bu uygulama ile Anadolu'daki reel sektör daha fazla gelişme imkanı bulacaktır" dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder