18 Ağustos 2015 Salı

Belediye Niğde Kalesini Turizme Kazandırıyor

        Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Niğde Kalesini de düzenleyeceklerini her fırsatta dile getiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada, kale çevresi restore edilerek butik oteller oluşturulacak dedi.
         Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yaptığı açıklamada; "Kalede 7 tane tarihi evimiz var. Bu 7 tane tarihi evimizle yaptığımız kamulaştırma projesini Kültür ve Turizm bakanlığımız kabul etti, onayladı ve bununla ilgili belediyemize ödenek gönderdiler. Bu ödenekten de faydalanarak buradaki 7 tane evin kamulaştırmasını gerçekleştirip daha sonra Efendibey kentsel dönüşüm alanına kaledeki  150 hanemizi taşıdıktan sonra Niğde kalemizin etrafındaki o mekruh yapıları temizleyip  tarihi yapıları restore edip onları butik otel haline getireceğiz" dedi.
Niğde Kalesinde turist sayısı 10 kat artacak
Kaledeki tarihi eserleri ziyarete gelen turist sayısının restore edilmesinin ardından artacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hem halkın hizmetine sunmak hem de kaleyi ziyaret eden turist sayısını en az 10 a katlamak için bu çalışmamız önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder