18 Aralık 2017 Pazartesi


CHP MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER SPOR KULÜPLERİ İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASINI İSTEDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, maddi sıkıntı içinde olan ve çoğunluğu kapanma aşamasına gelen amatör spor kulüplerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer, amatör spor kulüplerinin sorunlarının belirlenip, çözüm yollarının bulunması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.
CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, amatör spor kulüplerinin büyük maddi sıkıntı içinde ayakta durma mücadelesi verdiğini belirterek, “Bu kulüplerin birçoğu kapanma aşamasına gelmiştir. Tesis ihtiyacı, ulaşım, lisans giderleri karşılanamamaktadır. Kulüplerimiz, esnafın ve belediyelerimizin destekleriyle yaşamaya çalışmaktadır. Fakat bu destekler çok yetersiz olmaktadır. Bu bağlamda kapsamlı bir araştırma yapılması ve hükümetin gereken önlemleri alarak destek vermesi amatör sporun gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi. 
13 BİN SPOR KULUBÜ…
Amatör spor kulüplerinin sorunlarını; tesisleşme, sponsor bulamama, ulaşım, vize, lisans ve transfer bedellerinin yüksekliği gibi başlıklar altında sıralayan Ömer Fethi Gürer, “Türkiye’deki spor kulübü sayısı 13 bini geçmesine rağmen gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında bu rakamın çok düşük olduğu gözlenmektedir. 2015 yılı eylül ayında 5,5 milyon olan lisanslı sporcu sayısı 6,8 milyona, kulüp sayısı ise 12 bin 981'den 13 bin 454'e, antrenör sayısı da 174 bin 803'ten 221 bin 46'ya yükselmiştir” açıklamasında bulundu. 
AMATÖRLERİN SORUNLARI 
Amatör spor kulüplerinin tesisleşme sorununa vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İl ve ilçelerde kamu kurumlarına ait tesisler amatör sporcular tarafından kullanılamıyor, kullanılsa da yeterli olmuyor. Maddi olanaksızlık nedeniyle amatör kulüpler kendi tesislerini kuramıyor. Amatör Spor kulüpleri, yeterli donanıma sahip olmayan antrenörler tarafından çalıştırılıyor” diye konuştu. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’ye sunduğu Meclhis Araştırma önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Amatör kulüplerin en önemli sorunlarından biri de sponsor bulunamamasıyla ilgili sorunlardır. Yeterli desteği bulamayan amatör spor kulüplerinin yükü, kulüp yöneticilerinin sırtına biniyor. Malzeme sıkıntılarının bir kısmı, amatör kulüplerin bulunduğu bölgelerdeki belediyeler tarafından karşılansa da bu yeterli olmuyor.
Amatörlerde spor denince akla futbol geldiği için, diğer branşlar zaten yeterli ilgiyi görmüyor. Amatör kulüpler, sporcuların lisans ve vize işlemlerini maddi olanaksızlıklar nedeniyle yapamıyor. Amatör sporcuların en önemli sorunlarından biri de ulaşım sorunu olarak göze çarpıyor.
Amatör müsabakaların oynandığı sahalarda sakatlanmalara karşı ne sağlık görevlisi ne de ambulans bulunduruluyor. Sahalarda güvenlik önlemleri alınamıyor.
Amatörlerin, vize, lisans ve transfer bedelleri yüksek tutulduğu için kulüpler transfer yapmakta güçlük çekiyor. Sporculara destek olacak sponsor bulunamıyor.  Bunun yanında Engelli spor kulüpleri malzemede bile sorun yaşıyor. Sahaları yok, binaları yok.
Yukarıda anılan nedenlerle yıllar boyunca oluşan sorunların araştırılması ve çözüm üretilmesi ihtiyaçtır. Hükümetin bir an önce amatör spor kulüplerinin içinde bulunduğu ekonomik ve altyapı sorunlarını çözmesi için Meclis Araştırması açılmasının yerinde olacağı düşüncesindeyim.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder