30 Aralık 2017 Cumartesi

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER; "2000 SONRASI EMEKLİ OLANLARA DA İNTİBAK SAĞLANSIN"

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Yöneticisi  Ömer Fethi Gürer, 2000 yılı öncesi emekli olanlarla 2000 sonrası emekli olanlar arasında intibak nedeniyle oluşan maaş farkının giderilmesi için kanun teklifi verdi. Emekli dernekleri ve sendikaların gündeme getirdiği sorunun çözülmesi gerektiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer aynı şart ve koşullarda çalışmış olanlar arasındaki ayrımın kalkması gerektiğini söyledi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda” değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifinde,  intibak yasasıyla ilgili emekli aylıklarında oluşan farklılıkların giderilmesini istedi. Emeklilerin her geçen gün yaşamının zorlaştığını ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya çalıştığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli aylıklarında aynı hizmete sahip olan, aynı primi ödeyen, aynı prim gününe sahip olan kişilerde farklı yıllarda bağlanan aylıklardaki farkın  giderilmesinin en azından bir kesim için fayda sağlayacağını ifade etti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “Ülkeye yıllarca emek  vermiş, hak ederek emekli olanları hükümet görmezden geliyor. Her gün gelen zamlar ile emeklilerin  beli iyice büküldü. Pazar yerlerine gün batımı gidip indirime giren ürünü almak zorunda kalıyorlar. Emeklilikte yaşa takılanların durumu da perişan onlar içinde girişimlerde bulunuyoruz. Gerek 2000 sonrası intibak nedeniyle mağdur olanlar, gerekse emeklilikte yaşa takılanların hakları verilmelidir.
Bilindiği gibi İntibak Yasası kapsamında, 2000 yılından önce emekli olanlarla, aynı şartlar altında bu tarihten sonra emekli olanların maaşları arasında ciddi miktarda fark bulunuyor. Bu yasa teklifimizle bu giderilmelidir " dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder