22 Aralık 2017 Cuma

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR MARKETTE ÇALIŞIYOR!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen 400 bin sağlıkçının sorununu Genel Kurulu’nda TBMM gündemine taşıdı.
  Atanamayan sağlıkçılardan bunalıma girenlerin olduğunu, bazıların marketlerde çalıştığını anlatan Gürer, geçen yıl ataması yapılacağı söylenen 16 bin sağlıkçı atanacağını Bakan açıkladı ama 5 bininin halen atanmadı "dedi 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda atama bekleyen sağlıkçıların sesi oldu. TBMM söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Recep Akdağ’ın sağlık bakanıyken 16 bin sağlıkçının atanacağı yönündeki sözünü hatırlatarak, “Geçen süreçte yerine gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 2017 yılında 11 bin kişi alındığı belirtti. Yaklaşık 5 bin kişi neden alınmadı, ek atamalar neden yapılmadı?” diye sordu.
Mevcut Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın “Maliye Bakanı kadro ve bütçe verirse atayacağız” şeklindeki sözünü da hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kadro bekleyen 400 bin sağlıkçı için yeni bir atamanın ne zaman yapılacağını sordu. 
CHP Niğde Milletvekili Gürer, konuşmasını şöyle tamamladı: “ Sağlıkçıların kimisi markette çalışıyor, kimi bunalıma düşmüş, kimi bulduğu işte çalışmak zorunda kalıyor. Sağlık üzerinde eğitim almış bu sağlıkçıların işe alımları ne zaman gerçekleşecek? 2018 yılında kaç yardımcı sağlık personeli alınacak? Sağlıkçılardan taşeron olanların kadro beklentisi yanında atanamayanların atanacağı beklentisine ne zaman olumlu yanıt vereceksiniz? KPSS sınavında başarılı olmuş sağlık meslek lisesi mezunu ve yüksek puan alıp atanamayanların mağduriyetini ne zaman gidereceksiniz?” 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına  Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 1140  kişi güvenlik soruşturması devam ettiğini söyledi.
Soruşturma bitmediği için atanamayan sağlıkçıların bulunduğuna da dikkat çeken Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Onların da önümüzdeki günlerde soruşturmaları bitecek elbette. Geldikçe biz asla beklemeden atıyoruz “diye konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder