21 Aralık 2017 Perşembe

Rektör Elektromobil Aracın Tanıtımını Gerçekleştirdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen Elektromobil Aracın tanıtımını gerçekleştirdi.
Gazetecilere verdiği röportajda; elektromobil aracın önümüzdeki süreçte yarışlara katılacağını ve hazırlıkların büyük bir titizlikle devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Muhsin Kar şunları kaydetti:
“Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu araç önümüzdeki yıllarda yarışlara katılacak, onun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Elektromobil aracımız, geçen yıl 51 üniversite arasından 17’inci oldu. Bu yıl daha iyi bir derece almak için; millileştirme ve yerlileştirme çabaları ile verimliliği biraz daha artırarak, öğrencilerimize daha fazla destek olacağız. Buradaki asıl amacımız öğrencilerimizin teoride öğrendiği bilgileri pratiğe yansıtmalarını sağlayarak, sanayinin ihtiyaç duyduğu mühendisleri, hazırlıklı olarak yetiştirebilmektir.
Geçen yıl mevcut elektromobil aracımızı üreten ekibimiz bu yıl insansız hava aracı geliştirmeye ve bu araçla TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışlara katılmayı hedeflemektedir. Ayrıca bu yıl yeni bir ekip, elimizdeki mevcut elektromobil aracı geliştirme çalışmaları yapmaktadır.
Asıl amacımız Türkiye’deki yerli otomobil üretme çabalarına destek olmaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın büyük desteği var ve başından beri teşvik etmektedir.
Türkiye’nin katma değeri yüksek mal üretimine geçebilmesi konusunda bu araçlar oldukça önem arz etmektedir ve bu kapsamda Niğde’deki sanayi ve ticaretle uğraşan, işadamı ve şirketlerin desteği bizim için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder