30 Aralık 2017 Cumartesi

Sovyet Sonrası Orta Asya'da Toplumsal Yaşam: Değişim ve Süreklilik
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde “Sovyet Sonrası Orta Asya'da Toplumsal Yaşam: Değişim ve Süreklilik” konulu konferans düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen programa; Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinliğe, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Çolpan Kavuncu konuşmacı olarak katıldı.
SSCB’nin dağılması, soğuk savaş sonrası dönem, bağımsız kalan Orta Asya Devletleri ve Sovyet sonrası Orta Asya’da yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Ayşe Çolpan Kavuncu, 1991 sonrası Orta Asya’da yaşanan değişim ve süreklilik ile Sovyetler Birliği’ndeki toplumsal hareketlenmeler konularına da değindi.
Konferans; 1991 sonrası Türk Akademisyenlerinin, Orta Asya çalışmalarına dair bilgilerin aktarılmasının ardından, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın Topçu tarafından Doç. Dr. Ayşe Çolpan Kavuncu’ya teşekkür belgesi ve anı tabağı takdiminin ardından sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder