VARLIK FONUNUN STRATEJİK PLANI NİSANDAN BU YANA BAŞBAKANLIKTA BEKLİYOR!!
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürerin soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Varlık Fonunun faaliyetlerinin üç yıllık stratejik yatırım planı kapsamında gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Şimşek, hazırlanan stratejik planının Nisan ayından bu yana Başbakanlık makamına takdim edildiğini bildirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan Binali Yıldırıma, Türkiye Varlık Fonunun finanse edeceği yatırımlarla ilgili soru önergesi yöneltti. Ömer Fethi Gürer, önergesinde, Varlık Fonu'nun 2017 ya da 2018 yılında finanse edeceği yatırımlar belirlenmiş midir? Belirlenen yatırımlar için varlık fonundan varlık satışı ya da ipotek verilmesi düşünülmekte midir? Varlık Fonu Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakları belirlenmiş midir? Varlık Fonu için kira ya da bina alımı yoluna gidilmiş midir? Gidilmesi düşünülmekte midir? Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri için kaç araç, kaç liraya kiralanmıştır? Varlık Fonunda yer alan kuruluşlar içerisinde, Sayıştay denetiminde olanlar için denetimler devam edecek midir? şeklinde sorular yöneltti.
ÜÇ YILLIK PLAN
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürerin soru önergesine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Şimşek, Türkiye Varlık Fonu faaliyetleri üç yıllık stratejik yatırım planı kapsamında gerçekleştirilebilecektir. Türkiye Varlık Fonu Stratejik yatırım planı hazırlanmış olup; 10 Nisan 2017 tarihi itibariyle değerlendirilmek üzere Başbakanlık makamına takdim edilmiştir dedi.
KURULUŞ VE YAPILANMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş Kanun, KHK ve Esas Sözleşme çerçevesinde belirtilen ana hedef ve faaliyetler kapsamında görevlerini yerine getireceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Şimşek, Halen, Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim A.Ş.'nin kuruluş ve yapılanma çalışmaları devam etmektedir diye konuştu.
DEVREDİLEN VARLIKLARIN DEĞERLEMESİ DEVAM EDİYOR
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşyek, Türkiye Varlık Fonu'na devredilen varlıklar ve taşınmazlar, stratejik yatırım planında belirtilen hedeflerin yanı sıra piyasalarda güveni artırıcı adımlar atma hedefi ile likidite, yatırım, risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak değerlendirileceğini ifade ederek, Türkiye Varlık Fonu'na devredilen varlıklar, kurum ve taşınmazların değerleme ve denetimleri halen devam etmekte olup, yıllık faaliyet raporu şeffaflık ilkesi çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılacaktır ifadesini kullandı.
YÖNETİM KURULUNUN ÜCRETLERİ DE HENÜZ BELİRLENMEDİ
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.'nin esas sözleşmesinin Geçici Madde 1 'e göre Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin ücret, huzur hakkı, vb. haklarının Başbakanlık tarafından belirlendiğini ve Henüz Başbakanlık tarafından bu yönde bir karar alınmadığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş faaliyetlerini yürüttüğü genel merkez ofis kiralaması dışında kira ya da bina alımı yoluna gitmemiştir. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri için piyasa rayiçlerine göre 4 adet araç, aylık 6.950 TL+KDV bedel ile kiralanmıştır açıklamasında bulundu.
Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiş varlık ve şirketlerin, mevzuata göre Sayıştay, BDDK ve SPK tarafından yapılması gereken denetimler aynı şekilde devam ettiğini belirten Şimşek, Ayrıca, halka açık varlıkların ise, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) tüm verilerini açıkladığını ve bağımsız denetimlerini de yaptırdığını belirtti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder