20 Ekim 2019 Pazar

19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Niğde Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
Törene, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, Niğde Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile STK temsilcileri katıldılar.
Muhtarlar adına Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yine günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner yaptı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Valiliğince Öğretmen Evinde organize edilen kahvaltı programında muhtarlarla bir araya geldi.
Programda, muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında muhtarların vatandaşla devlet arasında bir köprü olduğunun altını çizerek; "Köy ve mahallelerimizde halkımızla sürekli iç içe olan onların sorunlarını ve ihtiyaçlarını en yakından bilen ve bu sorunların ivedilikle çözüme kavuşması noktasında bizlere bildiren muhtarlarımızdır. Devletimiz muhtarlarımızın sosyal hakları hususunda birçok iyileştirmelerde bulundu. Bu yönde atılan adımlardan biri de 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesidir” dedi.
Muhtarların mesai merhumu gözetmeksizin kendirlerine ulaşabileceklerini vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek,  “İlimizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir. Bu vesileyle, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder