5 Ekim 2019 Cumartesi


Vali  Yılmaz Şimşek “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” Etkinliğine Katıldı
Yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi olduğunu göstermek” amacıyla, ülke genelinde olduğu gibi İlimiz merkezinde; farklı noktalarda bulunan yaya geçitlerinde "Yaya güvenliği nöbetçisiyiz" etkinliği gerçekleştirildi.
Niğde merkez bor caddesi üzerinde bulunan etkinliğe Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla düzenlenen etkinlikle minik öğrenciler büyüklerine trafik kurallarına uymaları konusunda mesajlar verdi.
Vali Yılmaz Şimşek etkinlikte yaptığı basın açıklamasında “Bilindiği üzere 2019 yılı İç İşleri Bakanlığımız tarafından yaya önceliği yıl olarak ilan edilmişti. Bizde bu kapsamda geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde bu konudaki farkındalığı arttırmak amacıyla bir dizi etkinlikler düzenleyerek yaya güvenliğine dikkat çekmiştik.
Şimdide bu kampanyanın devamı niteliğinde yaya güvenliğinin nöbetçisiyim sloganıyla bir etkinlik daha düzenliyoruz. Sadece bu yaya geçidinde değil şuanda başta okullarımız, kamu kurumlarımızın önleri olmak üzere birçok noktada ve ülkemizin tüm il ve ilçelerinde bu etkinlik gerçekleştiriliyor.
Bu etkinlikte amacımız yaya geçitlerinde ışık olmayan yaya geçitlerinde yaya önceliğine dikkat çekmek ve yaya önceliği konusunda bir farkındalık oluşturmak ve sürücülerimizi bu konuda daha duyarlı hale getirmektir. Yine bu konuda devletimizin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi olacağız. Ben göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı tüm sürücülerimize teşekkür ederim.
Buradaki gayemiz trafik kurallarına uyulmasını, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesini sağlamak, bir duyarlılık meydana getirmek okullarımızla, halkımızla, trafik polislerimizle beraber öncelik yayanın, öncelik hayatın projesine destek vermektir.  Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza ve sürücülerimize kazasız, belasız günler diliyorum. Yine bütün sürücülerimizin hayata olan saygı gereği ışıksız geçitlerde önceliği yayalarımıza vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder