19 Ekim 2019 Cumartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

                Muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana faaliyet göstermekte olup, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın en eski yapı taşlarından biridir.
                Demokrasimizin ilk basamağı konumunda olan muhtarlarımız, yerel anlamda devlet ve millet kaynaşmasının en önemli temsilcileridir.
                Muhtarlarımız seçilmiş oldukları köy ve mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi için gece gündüz demeden vatandaşlarımızın hizmetinde olup, hem milleti hem de devleti temsil ederek vatandaş ve kamu arasında köprü vazifesi görevini üstlenmişlerdir.
                Muhtarlarımızın ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Devletimiz de Muhtarlarımıza verdiği değerin göstergesi olarak 19 Ekim tarihini “Muhtarlar Günü “olarak ilan etmiştir.
                Bu duygu ve düşüncelerle sevinçte ve hüzünde hep yanımızda olan tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü” nü en içten dileklerimle kutlar, fedakârca yürüttükleri meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder