24 Ekim 2019 Perşembe

Niğde de Bulunan Toplanma Alanları Sendika Temsilcilerine Anlatıldı

Niğde de Deprem esnasında 35 adet  Toplanma Alanı bulunmakta
Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü il deki deprem anında toplanma alanları hakkın da Sendika Temsilcilerine bilgi verdi.
Niğde il AFAD Müdürü Şevki TÜRK “T.C. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan AFETLERE HAZIRLIK YILI projesi 4. ayına giriyor. Bir yıl süresince her ay bir başka konunun işleneceği projenin Ekim ayı teması; TOPLANMA ALANI.
Bu kapsamda  Niğde de bulunan Memur-Sen ve Kamu-Sen İl Temsilcilikleri ziyaret edilerek Sendika Başkanlarının oturdukları mahallelerde bulunan Toplanma Alanlarında hatıra fotoğrafı çektirildi.
Toplanma Alan bilgilerinin sendika üyelerine duyurulması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.Afetlere Hazırlık Yılı Projesinin Teması Toplanma Alanları konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
Toplanma Alanları; afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlardır.
Afet ve acil durum toplanma alanlarının yerleri, yedi kritere göre belirleniyor. Vatandaşlar, toplanma alanlarını, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay öğrenebiliyor.
Niğde de 35 adet toplanma alanları bulunmaktadır.” Diye belirtti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder