28 Ekim 2019 Pazartesi


VALİ  YILMAZ ŞİMŞEK’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Yüce Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşının zaferle taçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz.
Cumhuriyet, milletimizin en zor şartlara ve tüm imkânsızlıklara rağmen, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olup, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın dünyaya en büyük kanıtıdır.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Adetlerine En Uygun Olan İdare, Cumhuriyet İdaresidir.”  diyerek ilan ettiği Milli Egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyet yönetimi vazgeçilmez bir değer ve bizlere bırakılmış en büyük mirastır.
Şüphesiz ki; İstiklal ve istikbalimiz için aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak, korumak ve ona sahip çıkarak, gelecek nesillere emanet etmek, hepimizin en önemli görevi ve sorumluluğu olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin kahramanlarını rahmetle anıyor, tüm Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder