1 Ocak 2020 Çarşamba

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı Düzenlendi

'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021' Kapsamında Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Yönelik Toplantı Düzenlendi.
Toplantıya, Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutan V. J. Albay Mehmet İsmet Korkut, Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Özkan Doğan, Kaymakamlar ve İlgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, eylem planının ülke genelinde olduğu gibi Niğde'de de tüm kurum ve kuruluşlar ile toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenilmesinin ve uygulamanın işlerlik kazanmasının büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı doğrultusunda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol" imzalanarak, 2020-2021 yılları için ciddi bir seferberlik başlatıldığını belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Niğde'de şiddet mağduru kadınların ve çocukların korunması ve desteklenmesiyle ilgili tüm kurumlarımız yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmektedir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Kadın Konuk Evleri (KKE) ile 2019'da 850 yönlendirme ve rehberlik, 903 psiko-sosyal destek hizmeti verilmiştir.
Herhangi bir sebeple farklı şekillerde şiddet görmüş veya barınma ihtiyacı olan 115 kadınımıza Kadın Konuk Evinde barınma hizmeti verilmiştir. 384 maddi yardım ve 255 hukuki destek hizmetlerinden faydalanması sağlanmıştır. Bu hizmetlerimizden toplamda 753 kadın, 163 erkek ve 63 çocuğumuz istifade etmiştir.
Öte yandan 7'si kadın, 3'ü çocuk olmak üzere yabancı uyruklu 10 kişi de ŞÖNİM ve KKE'nin bu kapsamdaki hizmetlerinden faydalandırılmıştır. Ayrıca şiddetin önlenmesine yönelik faaliyetler kapsamında da ilimizde 1297 vatandaşımıza eğitim verilmiştir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinesinde İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile eşgüdüm halinde uygulanacak plan çerçevesinde yürütülecek çalışmalar toplantıda ele alınarak değerlendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder