1 Ocak 2020 Çarşamba

Niğde de İş Yerlerine Tütün  Denetimi
Niğde de Tütün Denetim Komisyonu denetçilerinin katılımı ile iş yeri denetimleri yapıldı.
Niğde de tütün ürünlerinin zararına dikkat çekmek, toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla 2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde Niğde Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ, İl Sağlık Müdürü Dr.Dursun KOÇ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr.Nagehan TAŞTEKİN, Uzman Özgür VELİOĞLU ve Tütün Denetim Komisyonu denetçilerinin katılımı ile iş yeri denetimleri yaptı., Aksaklık tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulandı.
İl Sağlık Müdürü Dr.Dursun KOÇ “Yaşam beklentisinin giderek arttığı günümüzde önemli sorunlardan biri yaşanacak sağlıklı yılların süresinin ve kalitesinin nasıl arttırılabileceğidir. Kötü sağlığın belirleyicileri ile ilgili araştırmaların çoğunda sebeplerin sigara kullanımı, kötü beslenme ve alkol kullanımı olduğu saptanmıştır.
Ülkemizde; Her yıl 110.000 vatandaşımız, tütüne bağlı hastalıklardan dolayı ölmesi, Türkiye'de rastlanan tütüne bağlı kanser vakalarının her yıl ortalama %6 oranında artması, sigaraya bağlı hastalıkların tedavi sürecinin son derece zorlu geçmesi, tedavi maliyetlerinin bir hayli yüksek olması sebebiyle tütün ve tütün ürünleri tüketimiyle olan mücadelemiz bir hayli önem kazanmaktadır. Bu amaçla Niğde de Tütün Denetim Komisyonu denetçilerinin katılımı ile iş yeri denetimleri yapıldı.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder