28 Ocak 2020 Salı


Vali Yılmaz Şimşek; “ Niğde’nin Turizm Yelpazesi Genişleyecek”

2019 yılında kültür ve turizm alanında gerçekleştirilen ve 2020 yılında yapılması planlanan faaliyetler hakkında değerlendirmede bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’yi turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirterek; “Marka Kent Niğde projesi kapsamında küçük dokunuşlarla büyük etkiler ortaya çıkacak” dedi.
Niğde’nin tanıtımı konusunda yapılan çalışmalara değinen Vali Yılmaz Şimşek, il merkezimizde ve ilçelerimizde yapılması planlanan çeşitli festivaller sayesinde turizm yelpazesinin genişleyeceğini ifade ederek; “İl genelinde 12 ayda 12 festival yapılması planlandı. 9 Şubat Pazar günü Ketençimen’de gerçekleştirilecek olan ‘Kardan Adam Festivali’ ile startı vermiş oluyoruz” dedi.
Marka Kent Niğde projesi ile ilimizin kültür ve turizm potansiyellerinin ayrı ayrı değerlendirileceğinin altını çizen Vali Şimşek; Niğde’de gün yüzüne çıkmamış birçok yeri ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak gerekiyor. Bu da ancak ilimizin tanıtımını iyi yapmakla olur. Ne kadar iyi pazarlarsak o kadar çok ziyaretçiyi ilimize çekmiş oluruz.
Günümüzde ekonomi yönünden tarım ve sanayi ne kadar önemli ise turizmde aynı doğrultuda önemlidir.  Dünyada ve Avrupa’daki birçok kent basit bir heykeli, kuleyi, gölü, ya da herhangi bir yeri pazarlayarak yüzbinlerce turisti ülkesine çekebiliyor.
Oysa Niğde’ye bakın! çok sayıda Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle her köşesi tarih kokuyor,  her yerinde ayrı bir doğal güzellik var, Aladağlar ile dağcılık turizmi, Çiftehan ve Nar sıcak su kaynaklarıyla termal turizm yapılabilir. Yine dünyada başka bir örneği olmayan gülen Meryem Ana fireski Niğde’de. Ötmeyen kurbağa Toros Kurbağası (Rana Holtzi) Niğde’de. Bunların bir tanesi bile ilimizin tanıtımı ve dünyaya açılması içini yeterli. İnşallah çok yakın bir zamanda ise Ketençimen’e yapılacak olan kayak tesisiyle Niğde’ye kayak turizmini kazandıracağız.
İlimizin turizm konusunda ileriye yönelik gelişimini tamamlaması için farklı çalışmalara imza atılmaktadır. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile 2019 yılında kültür ve turizm alanında birçok faaliyet gerçekleştirilmiştir.
15 Nisan 2019 tarihinde 23 yıl önce başlayan çalışmalar sonuçlandırılarak,  Ayasofya ile çağdaş olan ve büyük bir tarihi öneme sahip Andaval Örenyeri ülkemiz ve ilimiz turizminin hizmetine sunulmuştur.
İlimiz Çamardı İlçesi sınırlarında bulunan Kavlaktepe Yeraltı Şehrinin turizme kazandırılarak, ilimizde farklı bir destinasyon oluşturması açısından faaliyete geçmesinin ilk aşaması olan proje yapımı işi için Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünden teknik ekip çağrılmış, yerinde incelemeler yapılmış, bu heyet tarafından hazırlanan raporlar 2019 yılında Bakanlığa gönderilerek ödenek talebinde bulunulmuştur.
Niğde Müzesinde bulunan 120-130 civarındaki Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait cam eserlerin anlatılacağı bir yayın çalışması 2019 yılında başlatılmış ve 2020 yılında tamamlanarak araştırmacı ve akademisyenlerin bilgisine sunulacaktır.

2019 yılında Niğde Müzesi, Gümüşler Manastırı ve Andaval Örenyeri’nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün internet sitesinden sanal olarak gezilebilmesine imkan sağlanarak, etkin tanıtım amaçlanmıştır.
İlimizin kültür ve Turizmi ile ilgili çalışmalarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hız kesmeden devam edecektir” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder