9 Mayıs 2012 Çarşamba


                  9 Belediyeye çöp toplama aracı
 
      Niğde Belediyesi bünyesinde Düzenli Katık Atık Depo İşletme Birliği'nin (NİĞKAD-BİR) kurulması ile geri dönüşüm ve atıklar konusunda çevreye duyarlı bir sisteme geçişin hızlandığı Niğde'de ilçe ve belde belediyeleri de kurulan birliğe üye olmaya devam ediyor.
      Geçtiğimiz günlerde Milletvekilleri, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'la Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerde bulunmuşlar ve bütçe desteği sağlanması gerçekleşmişti. 
     Milletvekillerinin NİĞKAD-BİR üyesi belediyelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çöp aracı verilmesi konusundaki temasları da mutlu sonla neticelenmeye başladı. İlk etapta Bahçeli, Karakapı, Yeşilgölcük ve Aktaş Belediyeleri geçtiğimiz günlerde çöp araçlarını teslim alırken 2 ilçe 3 belde belediyesine çöp aracı müjdesi geldi. 
     Altunhisar, Çamardı, Divarlı, Kemerhisar ve Konaklı Belediyelerine çöp aracı verilmesi kesinlik kazanırken Alpaslan Kavaklıoğlu'nun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a müracaatları değerlendirme aşamasında olan diğer belediyelerin de çöp aracı taleplerinin değerlendirilmesi konusunda görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder