17 Mayıs 2012 Perşembe


SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI NEDENİYLE İŞADAMLARINA PLAKET VERİLDİ

14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde Belediyesi Meclis Salonunda plaket ve resepsiyon düzenlendi. 
Törene Niğde Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkan Vekili Fatma Büyükakkaş, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, SGK İl Müdürü Enver Özbek, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, İşadamları veya temsilcileri ile SGK çalışanları katıldı.  
Törendeki konuşmasında Vali Barut; “Sosyal Güvenlik çağımızda önemli yer tutan, artık geniş müesseselerle dünyanın her tarafında teşkilatlanan bir kurumdur. Bir iktisadi kuruluşta sermaye, müteşebbis, fiziki mekân ve işçi birbirinden ayrılmaz dörtlüdür. Dolayısıyla iktisadi faaliyetin her ayağının, her unsurunun bir önemi ve değeri vardır. Geleceği güven altında olmayan kişinin verimli olması, istekli çalışması mümkün değildir. İşçisi iyi çalışmayan, verimli işçiyle, kaliteli işçiyle iş yapmayan müteşebbisinde kar etmesi, o iktisadi faaliyeti yürütmesi mümkün değildir. Dolayısıyla her unsura tabiatı gereği uygun olan önemin verilmesi gerekir. Bu sebeple de müteşebbislerimiz çalıştırdığı işçinin nasıl ücretini ödüyorsa, geleceğini de güvence altına alacak pirimini de ödemesi gerekir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder