5 Ocak 2013 Cumartesi


Bor Askeri Fabrikasını geliştirecek projeler geliyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesiyle biraraya geldi. Sendika üyelerinin oldukça ilgi gösterdiği toplantıda Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Askeri Fabrikası hakkında oldukça önemli bilgiler verdi. Bor Şehit Nuri Pamir Kışlası 7’nci Ana Bakım Merkez Komutanlığının kapatılacağına ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kavaklıoğlu, aksine üretimi artıracak bazı gelişmelerin yaşanacağı müjdesini verdi.
Koynetnır Projesi gündemde
Toplantıda Kavaklıoğlu, 7. Ana bakım Merkezini geliştirecek 3 projeden bahsetti. Kavaklıoğlu ilk olarak Konteynır Projesinin hayata geçmeye başlayacağının müjdesini verdi. Askeri Fabrikada üretilenlerin yurtdışına satışa engel teşkil eden döner sermaye uygulamasında yaşanan problemlerin ortadan kaldırılacağını ve bu sayede üretimin artacağını kaydetti. Ayrıca Suriyeliler için Seyyar fırınlar üretilmesi Projesinin Bor Askeri Fabrikasında hayata geçeceğini vurgulayan Kavaklıoğlu, Döner Sermayenin aktif hale gelmesiyle üretim sürecinin de ivme kazacağının altını çizdi. Kavaklıoğlu ayrıca gündemlerinde Askeri/Sivil Havaalanı, Acemi Birliği’nin açılması gibi pek çok projenin olduğunu ve önemli pek çok yeni projeyi hayata geçirmek için var gücüyle çabalamaya devam edeceğini söyledi.
Kavaklıoğlu’na sendikadan teşekkür
Türk Harb-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş ise, Alpaslan Kavaklıoğlu’na teşekkür ederek projelerden dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. Daş açıklamasında “1964 yılından beri ilk kez bir Milli Savunma Bakanı askeri fabrikalarımızı ilk kez bütün üniteleri yerinde görmüştür. Bu da Sayın Kavaklıoğlu sayesinde gerçekleşmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder