11 Ocak 2013 Cuma

NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Değerli Basın Çalışanlarımız,

Tarafsız basın, özgür ve ilkelerine sahip çıkan bir medyanın, milletin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir rolü vardır. Bu sebeple demokratik bir devletin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın özgürlüğü, toplumlarda demokrasi kültürünün yerleşmesinde önemli bir faktördür.
Gazetecilere önemli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 günü kabul edilmesi nedeniyle 10 Ocak her yıl Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılır.
52 yıl sonra bugün gazetecilerin yasal hakları kısıtlanmış, iş güvencesi, sendikal hakları kullanılamaz hale gelmiş, düşünce ve ifade özgürlüklerine, örgütlenme haklarına saygısızlık yapılmıştır.
 2008 yılından bu yana tutuklanan bir çok gazetecimiz, basın faaliyetleri nedeniyle bu yıl da 10 Ocak'ı maalesef cezaevlerinde geçirmek zorunda kalmışlardır. Bu yaşanan, demokrasi tarihimiz de kara bir leke olarak kalacaktır.
Bu hükümet döneminde, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını, halka sunan Meclis TV yayınları bile kısıtlanmıştır.
Değerli Anadolu’nun Özgür Sesleri,
Basın, Siyasetçi ile Halk arasında bir köprüdür.
Sendikal örgütlenmenin önündeki fiili engeller kaldırılmalı ve gazetecilerin gasp edilen hakları derhal geri verilmelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle,

Çok zor şartlar altında sadece gerçeklerin peşinden koşan, toplumu aydınlatmak adına her türlü mücadeleyi veren basın mensuplarına daimi başarılar diliyor ve tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum.

Siz, yerel basının değerli mensuplarının, takdirle karşılanması gereken bir görevi ve sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtmek istiyor, Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



                                                                                                                           Doğan ŞAFAK
                                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder